Systemgendannelse – Windows 10

Microsoft systemgendannelse

Engang i mellem når computeren fejler, eller en driveropdatering slår fejl, kan det være rart at sætte computeren et par dage tilbage. Det var i “gamle dage” ikke noget problem. Men det er det blevet!
Microsoft har nemlig som standard valgt at deaktivere systemgendannelse. De synes der er bedre at du aktivt selv slår det til. Og når du så endelig finder ud af at du har et behov for at bruge funktionen, ja, så er den deaktiveret. Herfra anbefales det at man slå funktionen til med det samme man tager en ny pc i brug.

I windows søgefeltet søges efter “Gendannelsespunkt” Her får man så muligheden for at aktivere systemgendannelse for alle drev i maskinen.

Egenskaber for system

Når systemet er aktiveret kan man altid gendanne sine systemindstillinger via systemgendannelse. For at starte systemgendannelse kan man højre klikke på windows ikonet – vælg “Kør” skriv “rstrui” og tryk “OK”

Tryk næste for at fortsætte
Vælg en dato og tryk “Næste” og herefter “Udfør”

Når man har accepteret at maskinen genstarter burde gendannelsen gå i gang og maskinen burde være som den var på den angivne dato.